
کشف نور ساطع شده از مغز انسان
محققان دانشگاه آلگوما کانادا توانستند پدیده ای شگفت انگیز را کشف کنند: مغز انسان به صورت واقعی نور ساطع می کند! این نور که بسیار ضعیف است، نتیجه فعالیت های متابولیک و اکسیداسیون در سلول های مغزی است و به کمک فناوری های جدید قابل رصد و اندازه گیری شده است.
نور مغز و پدیده «گسیل فوتون های فوق العاده ضعیف» (UPEs)
برخلاف تصور رایج که نور زیستی را فقط در موجوداتی مثل کرم های شب تاب یا برخی جانداران دریایی می دانستند، این کشف نشان می دهد که مغز انسان نیز چنین خاصیتی دارد. این نور، فوتون هایی بسیار ضعیف است که در فرایندهای متابولیک مغز تولید می شود و چشم انسان قادر به دیدن آن نیست.
دلیل تولید نور توسط مغز
این درخشش ناشی از فرآیند اکسیداسیون در سلول های مغزی است. زمانی که الکترون ها انرژی خود را از دست می دهند، آن انرژی به صورت فوتون آزاد می شود. هر چند شدت این نور کم است اما دستگاه های نوری فوق العاده حساس توانسته اند آن را ثبت کنند.
ارتباط نور ساطع شده با فعالیت های مغزی
محققان متوجه شدند که شدت و الگوی این نور با فعالیت های مختلف مغز مانند باز و بسته کردن چشم ها یا گوش دادن به موسیقی ارتباط مستقیم دارد. این یافته ها می تواند درک ما از نحوه عملکرد مغز و سلامت آن را متحول کند.
کاربردهای آینده این فناوری
امکان رصد این نور می تواند در تشخیص زودهنگام بیماری های مغزی مثل تومور، آلزایمر و پارکینسون بسیار مؤثر باشد. این فناوری جدید راه را برای روش های غیرتهاجمی و دقیق تر در نظارت سلامت مغز هموار می کند.
ثبت یک نظر