این هفته سیلیکون ولی با تیمی از مهندسان جوان به واشنگتن نفوذ کرد—گروهی که ایلان ماسک در سکوت برای اداره ی وزارت بهره وری دولت (Department of Government Efficiency یا DOGE) انتخاب کرده است. طبق گزارش وایرد، این گروه شامل شش مهندس است که مسن ترین آن ها فقط 24 سال دارد.

محرمانه بودن این تیم و تجربه کم اعضای آن، خشم مقامات واشنگتن را برانگیخته است. چاک شومر، رهبر اقلیت سنا، روز سه شنبه اعلام کرد:
"مردم آمریکا اجازه نخواهند داد که گروهی ناشناخته و انتخاب نشده، کنترل بخش اجرایی را در دست بگیرند."

اما این ماجرا علاوه بر جنجال های سیاسی، شش معمای جدید نیز به وجود آورده است. اطلاعات دیجیتال این مهندسان، به دلیل سن کم شان، محدود است. همچنین، آن ها به سبک همیشگی ماسک، از رسانه ها دوری می کنند. ماسک حتی افشای نام این افراد را "جرم" خوانده و آن را "دُکسینگ" توصیف کرده است.

اما یکی از این مهندسان لوک فریتور (Luke Farritor)، کسی که در چالش وسوویوس 700 هزار دلار برنده شد، است.

لوک فریتور: از دانشجوی علوم کامپیوتر تا چهره ای بانفوذ در واشنگتن

در اواخر 2023، من یک ساعت با لوک فریتور صحبت کردم. در آن زمان، او یک دانشجوی 21 ساله علوم کامپیوتر در دانشگاه نبراسکا-لینکلن بود و روی چالش وسوویوس کار می کرد. این پروژه، به رهبری سرمایه گذار هوش مصنوعی نات فریدمن، تلاش می کرد با استفاده از هوش مصنوعی، طومارهای باستانی مدفون در فوران کوه وسوویوس در سال 79 میلادی را رمزگشایی کند.

فریتور، که یکی از فلوهای تیل (Thiel Fellow) بود، مانند بسیاری از جوانان دنیای پیتر تیل، مؤدب، شیفته ی تمدن های باستانی و عمیقاً متعهد به فناوری بود. او به من گفت:
"این پروژه به من قدرت کدنویسی را نشان داد. اینکه چگونه تکنولوژی می تواند مشکلی را حل کند که متخصصان دهه ها از پس آن برنیامده اند."

“حتی اگر یک بچه ی لاغر از نبراسکا باشید، با تلاش می توانید تأثیرگذار باشید.”

مسیر فریتور به سمت چالش وسوویوس و کارآموزی در اسپیس ایکس

در اوایل 2023، فریتور کارآموزی خود را در اسپیس ایکس آغاز کرد و روی نرم افزار سکوی پرتاب استارشیپ کار می کرد. او راه پدرش را دنبال می کرد—پروفسور شین فریتور، استاد مهندسی مکانیک دانشگاه نبراسکا-لینکلن و هم بنیان گذار شرکت جراحی رباتیک Virtual Incision.

در طول کارآموزی، او در مسیر رفت وآمد به دفتر، یک مصاحبه ی پادکستی از نات فریدمن درباره ی چالش وسوویوس شنید. ایده ی خواندن طومارهای سوخته ی باستانی با استفاده از مدل سازی سه بعدی و هوش مصنوعی او را جذب کرد.

فریتور در آپارتمان خود در تگزاس شروع به کدنویسی کرد. او طومارهای آزمایشی خودش را ساخت—با خرید پاپیروس از آمازون و سوزاندن آن در فر کارگاه پدرش!

لحظه ی برنده شدن: بین کنترل مأموریت استارشیپ و چالش وسوویوس

فریدمن اعلام برندگان را در یک لایو استریم انجام داد، در حالی که فریتور هم زمان مسئول بررسی 60 کامپیوتر در مرکز کنترل مأموریت استارشیپ بود!

"یک لحظه ی خاص را به یاد دارم: با دست چپم استریم نات را تماشا می کردم، و با دست راستم، یکی یکی کامپیوترهای مرکز کنترل را روشن می کردم."

فریتور و تیمش در نهایت جایزه ی 700 هزار دلاری را بردند. او به من گفت که این پول را برای پرداخت وام خانه ی والدینش، خرید آیفون جدید، و راه اندازی یک شرکت استفاده خواهد کرد.

اما حالا، به جای کار روی پروژه های تحقیقاتی، او یک ایمیل دولتی دارد و به دفاتر فیزیکی اداره خدمات عمومی آمریکا دسترسی پیدا کرده است.

برخورد با دیوان سالاری: "ما اینجاییم که کمک کنیم!"

در طول چالش وسوویوس، تیم فریتور با دیوان سالاری دانشگاهی درگیر شد. برخی از دانشگاه ها از ارائه ی دسترسی به اسکنرهای پیشرفته خودداری می کردند. اما فریتور معتقد بود تیمش مستحق دسترسی به این فناوری هاست، زیرا هدفشان کمک به بشریت است.

او گفت:
"بله، ما یک عده بچه پولدار سیلیکون ولی هستیم، اما واقعاً اینجاییم که کمک کنیم و حسن نیت ایجاد کنیم.
همه چیز یک تعادل حساس است—انسان ها موجودات پیچیده ای هستند."

چالش های حضور مهندسان DOGE در دولت

با وجود تمام هیجانات و موفقیت های فریتور، هنوز سؤالات زیادی درباره هدف واقعی گروه DOGE ایلان ماسک مطرح است.

آیا این مهندسان جوان و بااستعداد می توانند بهره وری دولت آمریکا را بهبود دهند، یا اینکه این پروژه صرفاً یک تجربه ی جاه طلبانه و جنجالی دیگر از ماسک خواهد بود؟

0 نظر ثبت شده

ثبت یک نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند *

0 نظر ثبت شده