در حال حاضر، اپل با یک پرونده حقوقی مواجه است که آن را متهم به فریب و قفل کردن 40 میلیون مشتری بریتانیایی در سرویس iCloud خود و اخذ «قیمت های ناعادلانه» می کند. این شکایت حقوقی توسط گروه مصرف کننده ی Which? مطرح شده و اگر موفقیت آمیز باشد، می تواند منجر به پرداخت غرامت 3 میلیارد پوندی شود که معادل 70 پوند به ازای هر مشتری خواهد بود.

اپل و اتهام های ضد رقابتی

در واکنش به این اتهامات، اپل مدعی شده است که هیچ گونه رفتار ضد رقابتی نداشته و کاربران نیازی به استفاده از iCloud ندارند و بسیاری از آن ها از سرویس های جانبی و جایگزین های دیگر بهره می برند. این شرکت تأکید می کند که «برای آسان سازی انتقال داده ها به سختی کار می کند».

با این حال، این پرونده حقوقی جدید تنها یکی از چندین پرونده ای است که در آن کمپانی های بزرگ فناوری به دلیل شیوه های تجاری ناعادلانه و ضد رقابتی در معرض شکایت های قانونی قرار گرفته اند. توبی استار، وکیل از شرکت حقوقی Humphries Kerstetter به بی بی سی گفت که این پرونده ها نشان دهنده «افزایش امواج شکایات بزرگ علیه فناوری های بزرگ» است که تاکنون بدون محدودیت های کافی فعالیت کرده اند.

شکایات علیه دیگر غول های فناوری

در دادگاهی که پرونده اپل در آن مطرح است، دیگر شرکت های بزرگ فناوری نیز با اتهامات مشابه روبه رو هستند. از جمله فیس بوک، گوگل، استیم (غول بازی سازی) و برخی از بزرگ ترین ارائه دهندگان خدمات تلفن همراه در بریتانیا. طبق گفته ی توبی استار، اگرچه بیشتر این پرونده ها هنوز در مراحل ابتدایی هستند و زمان زیادی برای رسیدگی به آن ها لازم است، اما در سال های آینده، این پرونده ها می توانند تغییرات عمده ای در نحوه عملکرد شرکت های فناوری ایجاد کنند.

اپل و سیاست های ذخیره سازی iCloud

یکی از مسائل اصلی که در این شکایت ها مطرح شده، سیاست قیمت گذاری اپل برای سرویس iCloud است. کاربران محصولات اپل می توانند حجم محدودی از فضای ذخیره سازی دیجیتال را به صورت رایگان دریافت کنند، اما پس از آن مجبور به پرداخت هزینه برای استفاده از فضای ذخیره سازی بیشتر می شوند. قیمت ها برای این سرویس از 0.99 پوند در ماه برای 50 گیگابایت فضا شروع می شود و تا 54.99 پوند در ماه برای 12 ترابایت افزایش می یابد.

محدودیت های اپل در دسترسی به سرویس های ذخیره سازی رقبا

یکی دیگر از جنبه های جنجال برانگیز این پرونده این است که اپل به رقبای خود در زمینه ذخیره سازی دیجیتال اجازه دسترسی کامل به محصولات خود را نمی دهد. اپل ادعا می کند که این محدودیت ها به دلایل امنیتی اعمال می شوند، اما منتقدان بر این باورند که این سیاست علاوه بر مسائل امنیتی، به افزایش درآمدهای عظیم اپل نیز کمک می کند.

گروه Which? اذعان دارد که از سال 2015، اپل به تدریج مشتریان خود را به استفاده از سرویس های ذخیره سازی iCloud قفل کرده و سپس از آن ها قیمت های بالایی دریافت کرده است. این گروه در بیانیه ای اعلام کرد که با طرح این شکایت، قصد دارد به شرکت های بزرگ مانند اپل نشان دهد که نمی توانند بدون پیامدهای قانونی، مشتریان را فریب دهند.

نتیجه گیری: ایجاد بازاری رقابتی تر برای مصرف کنندگان

آنابل هولت، مدیر اجرایی Which? اظهار کرد: «طرح این شکایت به این معنی است که می توانیم به مصرف کنندگان کمک کنیم تا جبران خسارت خود را دریافت کنند، از بروز چنین رفتارهایی در آینده جلوگیری کنیم و بازاری رقابتی تر و شفاف تر برای مصرف کنندگان ایجاد کنیم». این پرونده می تواند شروعی برای تغییرات گسترده تر در صنعت فناوری باشد و ممکن است پیامدهای طولانی مدتی برای شرکت های بزرگ فناوری داشته باشد.

با توجه به این روند شکایت های حقوقی و فشارهای عمومی، ممکن است شاهد تغییرات عمده ای در سیاست های شرکت های بزرگی چون اپل در زمینه های مختلف از جمله قیمت گذاری و دسترسی به سرویس ها و محصولات آن ها باشیم. این تغییرات می توانند به نفع مصرف کنندگان و رقابت در بازار فناوری تمام شوند.

0 نظر ثبت شده

ثبت یک نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند *

0 نظر ثبت شده