طراحی خوابگاه های دانشجویی: ایجاد فضاهای اجتماعی و فرهنگی پویا

طراحی پل های زندگی به منظور فاصله گیری از نوع شناسی خوابگاه های معمولی یا خوابگاه های دانشجویی در محیط های شهری شکل گرفته است. این طراحی با استفاده از راهروهای تک بار، نوعی کنترل اجتماعی را تقویت می کند. چالش اصلی این بود که از مفهوم خانه های دانشجویی انباشته که در آن هیچ مبادله ای بین دانشجویان وجود ندارد، دوری شود و به جای آن، فرصت های جدیدی برای تعامل و ارتباطات اجتماعی ایجاد شود.

برنامه ریزی و سازماندهی: تسهیل زندگی اجتماعی و فرهنگی

برای پاسخ به این چالش، یک چارچوب طراحی آگاهانه معرفی شد که فرصت هایی را برای شکوفایی یک زندگی اجتماعی و فرهنگی فعال فراهم می کند. این هدف با ایجاد پل های زنده که گردش را یکپارچه می کند و برنامه های جمعی مختلف را در فضاهای خالی افقی ترتیب می دهد، محقق شد. قرار دادن برنامه های مشترک مانند اتاق های مطالعه، انبار، اتاق سمعی و بصری، سالن بدنسازی، فضای بازی های سرپوشیده و اتاق های کامپیوتر در طبقات مختلف و مجاور پله ها و مشرف به خیابان داخلی، تعامل دانش آموزان را در طبقات مختلف تسریع می کند و محیطی پویا و از نظر اجتماعی پایدار ایجاد می کند.

ارتباط با محیط اطراف: تقویت ارتباط با محوطه پردیس

یکی دیگر از عناصر مهم طراحی، برقراری ارتباط این بلوک خوابگاه جدید با ساختمان های اطراف و زمین بازی در محوطه پردیس موجود بود. این امر با گسترش سطح سکو به عنوان یک سکوی تماشای دو ارتفاع که مشرف به زمین بازی است، محقق شد. طبقه سکوی ساختمان به عنوان یک حیاط 24 ساعته نشیمن دیده می شود. غذاخوری و آشپزخانه دانشجویی در طبقه همکف تعبیه شده و از چند فضای خالی تریبون مشرف است. به دلیل نیاز بالای سرویس دهی آشپزخانه، این بخش از فعالیت های دانشجویی در طبقه همکف نزدیکتر به ورودی پشتی دور نگه داشته شده است.

نماهای تنفس پذیر: پایداری در طراحی

نماهای تنفس پذیر نقش مهمی در طراحی خوابگاه ایفا می کنند. نماهای غربی و شرقی به عنوان آفتاب شکن عمل می کنند و پنجره های شیشه ای اتاق های دانشجویی را پرده می کنند. نیاز به یک صفحه نمایش با هدف پاسخگویی به نیازهای آب و هوایی و ارائه تهویه متقابل برای هر اتاق ایجاد شده است. طراحی این صفحه نمایش به خودی خود به بیانی از مدرسه تبدیل شده و به مشخصه ای بدل شده که هنگام نزدیک شدن به محوطه دانشگاه VJTI از راه دور دیده می شود.

فضاهای اجتماعی: نقاط دیدنی جذاب

ضلع جنوبی ساختمان ورودی دلپذیری را با یک آمفی تئاتر و چند قسمت نشیمن تشکیل می دهد که توسط اتاق تلویزیون معلق و تراس های بالا مشرف است. بازی حجم ها به گونه ای طراحی شده که نه تنها به نماها پاسخ دهد و پاسخ های اقلیمی ارائه دهد، بلکه به نشانه های اجتماعی تبدیل شود. این فضاها به نقاط دیدنی جذابی برای دانشجویان تبدیل شده و فرصت های بیشتری برای تعاملات اجتماعی فراهم می کنند.

نتیجه گیری

طراحی خوابگاه های دانشجویی جدید با تمرکز بر ایجاد فضاهای اجتماعی و فرهنگی پویا و ارتباط موثر با محیط اطراف، به شکوفایی زندگی دانشجویی کمک می کند. این طراحی نه تنها نیازهای اقلیمی و پایداری را در نظر می گیرد، بلکه با ایجاد نقاط دیدنی و فضاهای جمعی، محیطی پویا و از نظر اجتماعی پایدار فراهم می کند.

0 نظر ثبت شده

ثبت یک نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند *

0 نظر ثبت شده