
معماری خانه در شمال ایران: سامون ویلا
شمال ایران به عنوان منطقه ای سبز با زمین های وسیع و حاصلخیز شناخته می شود. در گذشته، ساختار شهری این منطقه به گونه ای بود که زمین ها تقسیمات بزرگی با عملکردهای کشاورزی داشتند و خانه ها در مرکز این زمین ها قرار می گرفتند، با ابعاد و نسبت هایی کوچکتر از فضای بیرونی. بنابراین، بخش عمده ای از فعالیت های ساکنان به فضای بیرونی منتقل می شد. اما در سال های اخیر، ساختار و تقسیم زمین تغییر کرده و به تدریج کوچک شده است. امروزه، ابعاد زمین به حدی رسیده که عملاً پس از ساخت ساختمان، فضای مفید و قابل استفاده چندانی روی زمین باقی نمی ماند و این به معنای از بین رفتن فعالیت های روزمره در فضای بیرونی است. به نوعی، با حذف فضای باز در این خانه ها، زندگی و فرهنگ خاص این منطقه که در فضای بیرونی جریان داشت، به طور کامل نابود شده است.

الهام از خانه های قدیمی : بازتعریف فضا
در فرایند طراحی، به خانه های قدیمی در این اقلیم نگاهی انداخته ایم. حیاط در این خانه ها تضادی بین سبک زندگی داخلی و خارجی ایجاد می کند. حفظ ایده این فضاها و بازتعریف آن به سبک امروزی، وضعیت تصمیم گیری دسوار را برای ما ایجاد می کند؛ وضعیتی که به سامون ویلا این خصوصیت را می دهد که همواره در تقابل بین سنت و مدرنیته باشد.


ایده پروژه و ایجاد فضاهای معلق
طراحی و اجرای فضای طبقه همکف یکی از چالش بر انگیز ترین قسمت های این پروژه بود که کارفرما تاکید بر این داشت که این طبقه به فضایی پویا و فعال برای انواع فعالیت ها تبدیل شود و نیز مکانی برای استراحت در طبیعت باشد.

انتخاب مواد و بازگشت به کیفیت قدیمی
در انتخاب مواد، استفاده از مصالح قدیمی منطقه به منظور بازگشت به همان کیفیت فضایی در خانه های قدیمی مهم است. به این منظور، در ساختمان از سیمان (یک ماده مدرن و رایج در خانه های تازه ساخته شده) و ملات کاهگل (که یک ماده اصیل و سنتی و سازگار با اقلیم منطقه است) استفاده شده است. امیدواریم این جایگزین به نوعی به احیای فعالیت ها و ارتقاء سبک زندگی در سازمان جدید شهری این اقلیم منجر شود
منبع:آرچی دیلی
ثبت یک نظر