مهد کودک تونگ یوئن یک ساختمان بتنی دو طبقه است که در یک منطقه صنعتی در حومه شهر تایچونگ واقع شده است. این بنا با مساحت کل 725 متر مربع، تلاش می کند تا شناخت و تخیل کودکان از فضا را تقویت کند. با استفاده از ترکیب خاص ساختارها و عناصر، مقیاس ها و موقعیت ها، معماری این مدرسه به بازتابی درونی از خود معماری نیز تبدیل می شود.

موقعیت مکانی و طراحی منحصربه فرد

این ساختمان در گوشه شمال غربی پردیس و رو به جاده ای شش متری قرار گرفته است که زاویه ای نزدیک به 45 درجه بین جاده و ساختمان موجود ایجاد می کند. پیکربندی ساختمان مطابق با جاده است و در حالی که سایبان ورودی فرورفته سپس 45 درجه چرخانده می شود تا محور خروجی پردیس هم تراز شود. این سایبان توسط یک ستون 45 درجه پشتیبانی می شود که تراس فعالیت در طبقه دوم را تشکیل می دهد. ارتفاع جلویی ساختمان با طرح سقف دو شیب به عنوان یک خانه باستانی معمولی ساخته شده است که با سقف ساختمان های موجود و خانه های خانگی نزدیک هماهنگ است. این نمای سفید انتزاعی اولین برداشت جامعه از مهد کودک تونگ یوئن است.

ساختار معماری و ویژگی های بصری

در طبقه دوم، یک ستون بزرگ Y شکل وجود دارد که سقف بتنی دو شیب را نگه می دارد. این ستون Y شکل از تلاقی سه ستون هم اندازه تشکیل شده است که رابطه عمودی با سقف را ایجاد می کند. ساختار ستون شکاف نه تنها ظاهر بصری انتقال نیرو را دارد بلکه ویژگی فیزیکی احساس سنگینی سقف بزرگ را نیز ارائه می دهد. ستون به رنگ زرد روشن طراحی شده است که آن را به یک عنصر معماری خوانا و جذاب در این مکان یادگیری کودکان تبدیل می کند.

تأثیر معماری بر فضای آموزشی

این مهد کودک با ترکیب معماری مدرن و فضاسازی هوشمندانه، محیطی مناسب برای توسعه تخیل و خلاقیت کودکان فراهم می کند. از طریق طراحی غیرمتقارن و استفاده از رنگ های جذاب، فضایی پویا و محرک برای کودکان ایجاد شده است که علاوه بر ایمنی و کاربردی بودن، به شکل گیری تجربیات آموزشی و اجتماعی کودکان نیز کمک می کند.

نتیجه گیری

مهد کودک تونگ یوئن نمونه ای برجسته از ترکیب هنر معماری با نیازهای آموزشی کودکان است. این بنا با استفاده از طراحی هوشمندانه و توجه به جزئیات، محیطی مناسب برای توسعه فکری و خلاقیت کودکان ایجاد کرده است. معماران با بهره گیری از اصول مدرن و در عین حال حفظ ارتباط با محیط پیرامون، فضایی منحصر به فرد و الهام بخش را به وجود آورده اند که نه تنها در خدمت آموزش کودکان بلکه به عنوان یک نمونه موفق از معماری پایدار و انسان محور شناخته می شود.

0 نظر ثبت شده

ثبت یک نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند *

0 نظر ثبت شده