لایه های OSI (مدل مرجع اتصال سیستم های باز)

 در اینجا به صورت ساده هر لایه را توضیح می دهیم:

لایه فیزیکی (Physical Layer):

این لایه مسئول انتقال داده ها به صورت بیت های صفر و یک از طریق رسانه های فیزیکی مانند کابل ها یا امواج رادیویی است. به عبارت دیگر، این لایه نحوه ارسال سیگنال ها را مدیریت می کند.

لایه پیوند داده (Data Link Layer):

در این لایه، داده ها به فریم ها تقسیم می شوند و بررسی می شود که آیا سیگنال ها به درستی ارسال شده اند یا نه. همچنین مسئول تشخیص و اصلاح خطاهای فیزیکی است.

لایه شبکه (Network Layer):

این لایه مسئول مسیریابی داده ها در شبکه است. یعنی مشخص می کند داده ها از کدام مسیر به مقصد برسند (مانند استفاده از آدرس های IP).

 لایه حمل و نقل (Transport Layer):

در این لایه، داده ها به بخش های کوچکتر تقسیم می شوند و اطمینان حاصل می شود که تمام داده ها به طور کامل و بدون خطا به مقصد می رسند. این لایه از پروتکل هایی مانند TCP برای مدیریت ارتباطات استفاده می کند.

لایه نشست (Session Layer):

این لایه مسئول مدیریت نشست ها یا ارتباطات بین دستگاه ها است. به این معنی که ارتباطات را برقرار، مدیریت و قطع می کند.

 لایه نمایش (Presentation Layer)

لایه نمایش مسئول تبدیل داده ها به فرمت هایی است که دستگاه ها بتوانند آن ها را درک کنند. این لایه ممکن است داده ها را فشرده، رمزگذاری یا ترجمه کند.

لایه کاربرد (Application Layer):

این لایه نزدیک ترین لایه به کاربر است و مسئول ارتباط با برنامه ها و سرویس ها می باشد. هر نوع سرویس شبکه ای که کاربر از آن استفاده می کند، مانند مرورگر وب یا ایمیل، در این لایه قرار دارد.
مدل OSI برای توضیح اینکه چگونه داده ها از یک دستگاه به دستگاه دیگر منتقل می شوند، به 7 لایه تقسیم شده است. این لایه ها از پایین به بالا عبارتند از: فیزیکی، پیوند داده، شبکه، حمل و نقل، نشست، نمایش و کاربرد.

0 نظر ثبت شده

ثبت یک نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند *

0 نظر ثبت شده