
اتحادیه اروپا برنامه ریزی کرده است که از سال 2035 فروش خودروهای جدید با موتورهای بنزینی را ممنوع کند؛ با این حال، مردم همچنان می توانند در دهه های آینده از خودروهای بنزینی خود در کشورهای اتحادیه استفاده کنند. طبق داده های جدید، روند انتقال به خودروهای برقی زمان زیادی خواهد برد و به نظر می رسد این تغییر چندین دهه طول بکشد.
آمارهای جدید نشان می دهند که در سال 2023، در مجموع 249 میلیون خودرو در جاده های اتحادیه اروپا تردد می کنند، اما تنها 1٫8 میلیون از این تعداد، خودروهای کاملاً برقی هستند که 1٫8 درصد از کل خودروهای ثبت شده را تشکیل می دهند.
انجمن تولیدکنندگان خودروهای اروپا (ACEA) بیان کرده است که خودروهای برقی هنوز راه طولانی تری برای رسیدن به میزان مالکیت خودروهای بنزینی پیش رو دارند. باوجود سال ها حمایت دولتی، مشوق های مالیاتی و دیگر مزایا، خودروهای کاملاً برقی همچنان بخش کوچکی از ناوگان خودروهای اروپا را تشکیل می دهند. در صورتی که خودروهای هیبریدی شارژی (PHEV) را نیز در نظر بگیریم، این خودروها فقط 3٫9 درصد از کل خودروهای اتحادیه اروپا را در سال 2023 به خود اختصاص داده اند.
افزایش قیمت این خودرو ها بر این آمار موثر است ؟
با افزایش قیمت خودروها، طبیعی به نظر می رسد که مردم در اروپا مدت زمان بیشتری از خودروهای قدیمی خود استفاده کنند. به طور کلی، میانگین سن خودروها در اتحادیه اروپا به 12٫5 سال رسیده است. از آنجایی که یونان دارای مسن ترین خودروها با میانگین 17٫5 سال است و لوکزامبورگ با میانگین 8 سال، دارای جوان ترین ناوگان خودرویی می باشد، می توان نتیجه گرفت که برخی کشورها هنوز به خودروهای قدیمی وابسته هستند.
طبق برآوردهای ACEA، در سال 2023 تعداد کل خودروهای ترددکننده در جاده های اتحادیه اروپا 248 میلیون بوده که نسبت به سال گذشته 1٫4 درصد افزایش یافته است. اگر کشورهای عضو انجمن تجارت آزاد اروپا (ایسلند، نروژ، سوئیس و بریتانیا) را هم در نظر بگیریم، تعداد خودروها به 294 میلیون رسیده است که نشان دهنده افزایش 1٫4 درصدی نسبت به سال قبل است.
ایتالیایی ها نسبت به دیگر کشورها بیشترین تمایل به مالکیت خودرو دارند؛ به طوری که در هر 1,000 نفر، 694 خودرو وجود دارد. در مقابل، در لتونی این آمار به 381 خودرو می رسد.
اما سهم خودروهای برقی در اتحادیه اروپا در 2024 کاهش یافته و به 13٫6 درصد رسید که نسبت به سال گذشته کاهش 1 درصدی داشته است. همچنین سهم خودروهای هیبریدی شارژی نیز از 7٫7 به 7٫1 درصد کاهش یافته است.
این آمار و تحلیل ها نشان می دهند که باوجود تلاش های گسترده برای گسترش استفاده از خودروهای برقی، روند پذیرش این تکنولوژی همچنان با چالش های زیادی مواجه است. پرسش اینجاست که آیا می توان با این روند، در سال 2035 به اهداف بلندپروازانه اتحادیه اروپا در زمینه ممنوعیت فروش خودروهای بنزینی دست یافت؟
نظر شما درباره ی این روند چیست؟ آیا فکر می کنید که آینده خودروهای برقی در اروپا به این زودی محقق خواهد شد؟
ثبت یک نظر