طراحی خانه در پایه ی کوه دماوند

سعید خان عاشق کوهستان است و دانش عمیقی در زمینه ی ساخت و ساز صنعتی دارد. این علاقه و دانش برای مدت طولانی در زندگی او وجود داشته است. عشق او به کوهستان و طبیعت از سمت تمایل به متافیزیک و خیال پردازی، در حالی که حرفه ی او در ساخت و ساز از واقع گرایی، فناوری و منطق نشأت می گیرد. این مسکن در پایه ی کوه دماوند سعی دارد به این سوال پاسخ دهد: آیا این تضاد منطق و خیال می تواند شکل دهنده ی طراحی فضا باشد؟

تقسیم بندی فضایی

زیرزمین عمیق و تاریک یک خانه، مکانی است که ترس و خیال ساکنند. هر چه بالاتر و دورتر از زمین به سمت آسمان حرکت می کنیم، به قلمرو منطق و آگاهی صعود می کنیم. ارتباط بین این دو از طریق پله ها ایجاد می شود. این خانه سه طبقه ای می تواند به عنوان نموداری از این مفاهیم در نظر گرفته شود: زیرزمین، طبقه وسط و زیرسقف، که توسط پله به هم متصل هستند. در زمین شیب دار پایه کوه، این نمودار / تایپولوژی مسکن سه طبقه به شکلی تطبیق پذیر با زمین شیب دار و نیازهای فضایی کاربرانش تنظیم شده است. تایپولوژی بر اساس سناریوی فضایی تکرار می شود تا چندین زیرسقف ایجاد شود.

هندسه زیرزمین

هندسه زیرزمین تیز و منحرف است. این فضا توسط تکسچر طبیعی تیره سنگ خام سرسبز و دیواره های سنگین و ایمن ستون پذیر ساخته شده است، در حالی که طبقات بالاتر هندسه پیش بینی شده ای از زوایا درست با ساختارهای سبکی که سعید خان دوست دارد برای ساخت برپایه ی می سازد. سپس با سطوح سفید صاف و پنجره های بزرگی که به منظره نگاه می اندازند، پوشانده می شود.

اتصال بین طبقات

دو طبقه بالا و پایین تفاوت قوی دارند، اما به طور عمودی در هم نفوذ کرده و به آرامی با یکدیگر مخلوط می شوند. منظره داخلی طبقه بالا زوایای درستی با پنجره های بزرگ ارائه می دهد که تصویر طبیعی چشم انداز خارجی را در قالب قاب قرار می دهد. سنگ های طبیعی زیرزمینی با یک ریتم هندسی پوشانده شده اند. این دو فضای مخالف در ذهن فرد و درون ساختمان مقابله می کنند، اما به هر حال راه هایی برای نفوذ به یکدیگر پیدا می کنند. پله هایی که حرکت را در ورودی و داخل ساختمان ایجاد می کنند، این مقایسه را قابل مشاهده می کنند.

منبع:آرچی دیلی

0 نظر ثبت شده

ثبت یک نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند *

0 نظر ثبت شده