. این تلسکوپ بخشی از ماموریت مشترک ناسا و آژانس فضایی اروپا با نام "لیزا" است که برای شناسایی امواج گرانشی طراحی شده است.

امواج گرانشی، همانطور که آلبرت اینشتین پیش بینی کرده بود، موج هایی در بافت فضا-زمان هستند که ناشی از رویدادهای کیهانی عظیم مانند برخورد سیاه چاله ها هستند. این امواج که برای اولین بار توسط پروژه لایگو در سال 2015 شناسایی شدند، پنجره ای جدید به روی جهان هستی گشوده اند.

ماموریت لیزا با استفاده از سه فضاپیما که به صورت مثلثی در فضا قرار می گیرند، به اندازه گیری دقیق فاصله بین این فضاپیماها می پردازد. با استفاده از لیزرهای بسیار دقیق، دانشمندان می توانند کوچکترین تغییرات در این فاصله را که ناشی از عبور امواج گرانشی است، شناسایی کنند. این به ما امکان می دهد تا رویدادهای کیهانی را با جزئیات بیشتری مطالعه کنیم و درک بهتری از ساختار و تکامل جهان هستی به دست آوریم.

چرا ماموریت لیزا مهم است؟

 کشف رویدادهای کیهانی جدید: لیسا می تواند رویدادهایی مانند ادغام سیاه چاله های بسیار عظیم و کل گیری کهکشان ها را شناسایی کند که برای تلسکوپ های زمینی قابل مشاهده نیستند.
درک بهتر از نظریه نسبیت عام: با مطالعه دقیق امواج گرانشی، دانشمندان می توانند درستی نظریه نسبیت عام اینشتین را آزمایش کنند و به سوالات بنیادی درباره ماهیت فضا-زمان پاسخ دهند.
ابزاری جدید برای کیهان شناسی: امواج گرانشی می توانند به عنوان یک ابزار جدید برای مطالعه ساختار و تکامل جهان هستی مورد استفاده قرار گیرند.

آینده ای روشن برای نجوم

ماموریت لیزا، که قرار است در اواسط دهه 2030 آغاز شود، یک گام بزرگ رو به جلو در زمینه نجوم و کیهان شناسی است. با این ماموریت، ما می توانیم انتظار کشفیات شگفت انگیز و درک عمیق تری از جهان هستی را داشته باشیم.

آیا شما هم مثل ما هیجان زده هستید تا ببینیم این ماموریت چه رازهایی از کیهان را برای ما فاش می کند؟

0 نظر ثبت شده

ثبت یک نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند *

0 نظر ثبت شده